,,Împreună pentru o stare mai bună”

posted in: Noutati | 0

“Împreună pentru o stare mai bună”, deși este numai numele unui proiect, ar fi o cale de urmat care să ne ajute să ieșim din confuzia și haosul acestor vremuri. Cu ajutorul unor oameni deosebiți, Cătălin Stoica și Alexandru Chiru, am făcut primii pași în acest sens. Ei ne-au împărtășit cât este de important să ai o comunicare de calitate cu cei din jur, să știi să asculți pentru a înțelege, să descoperi sensul pozitiv al vieții. Într-o postare, Cătălin a afirmat ,,la Miercurea Ciuc am trăit o experiență memorabilă… ne-au făcut să ne simțim ca acasă”. Cu mare bucurie primim aceste aprecieri și mărturisim că a fost o deosebită plăcere să-i avem ca oaspeți . Vă mulțumim din suflet pentru darul minunat, de a fi împreună, noi, copii, părinți, profesori și de azi, voi, prietenii noștri. Veți fi întotdeauna bineveniți la Miercurea Ciuc și în școala noastră .

Câteva spicuiri din gândurile noastre :

,,Întâlnirea cu Cătălin a însemnat petrecerea unui timp de calitate, o scurtă provocare pentru introspecție, cu dezbateri productive, cu și despre oameni, suflete, sentimente, emoții.”

,, Mă bucur că am fost prezentă la proiectul ” Împreună pentru o stare mai bună”. Am constatat, că pot îmbunătăți anumite lucruri în viața mea. De atunci sunt atentă să folosesc din ce în ce mai puțin cuvântul ,,trebuie ”, în comunicarea cu copiii mei. Am înlocuit acest cuvânt cu alte cuvinte, cum ar fi: ,,mi-ar plăcea”, ,,ar fi frumos”, ,,încearcă”. Am observat, că aceste cuvinte sună mai frumos, rezultatul vine mult mai rapid.”

,,A fost o activitate frumoasă, cu Alex, unde am văzut și alte nuanțe ale vieții și ni s-a dovedit că dacă dorim și avem mentalitatea potrivită putem realiza orice. A fost o oră motivațională și folositoare, unde am învățat să nu renunțăm orice ar fi.”

,,Întâlnirea cu Cătălin ne-a făcut să realizăm cât de importantă este comunicarea cu sinele.”

,,Am învățat să avem încredere în noi, să realizăm de ce suntem capabili și cum să gestionăm emoțiile. Am aflat că răspunsul la majoritatea nedumeririlor noastre se află chiar în noi, trebuie doar să ne dăm șansa să ne cunoaștem.”

,,Împreună, părinți, profesori, elevi am avut parte de câteva evenimente memorabile în care Cătălin și Alex ne-au făcut să înțelegem că starea de bine depinde doar de noi, că empatia, contactul vizual prietenos, postura corporală ne ajută să avem o relație armonioasă cu noi și cu cei din jurul nostru. Le mulțumim din suflet pentru toată dăruirea și prietenia lor și așteptăm cu drag revederea.”                                                    

                                                                „Unii oameni apar în viața ta ca o binecuvântare. Alții ca o lecție.”

                                                                                                                                         Maica Tereza